tirsdag den 1. december 2015

Julekalenderens låge nummer 1 - sprøde kokosstænger

Glædelig 1. december.


ENDELIG har vi nået december og jeg kan nu begynde at vise dig alle de lækkerier jeg har planlagt til årets julekalender............ og der er mange, så glæd dig :-D


Jeg har som de øvrige år fordelt opskrifter mellem de sædvanlige kategorier: bagværk, småkager, konfekt, desserter, julemad og julefrokost. Men i år har jeg tilføjet helt en ny kategori, nemlig spiselige værtindegaver. 


Nå, men til dagens opskrift som er en småkage. Jeg laver jo utrolig meget research til årets kalender og besøger mange sider i online universet, men kigger osse i mine madblade og kogebøger herhjemme for at blive inspireret. 

Denne opskrift har jeg hentet inspiration til hos GRYDELAPPEN. Og de er bare gode, dejlig mild kokossmag, sammen med smør og vanille - det er bare mums.


Sprøde kokosstænger.
Ca. 100 stk.
400 g. Hvedemel
200 g Kokosmel
400 g. Smør, blødt
300 g. Sukker
1 stk. Æg (L)
2 st. Vanille, korn fra
150 g. Chokolade, mørk

Alle ingredienserne vejes af og røres sammen til en ensartede dej. Herefter lægges de på køl, minimum et par timer. Men hvis du gør som jeg og laver dejen dagen før bagning, skal du huske at tage den ud fra køl et par timer før du skal arbejde med den.

Dejen vejes af i klumper af 12 gram. De trilles til små pølser på ca. 5 cm. i længden. Sættes på en papirbeklædt bageplade, 16 stk. på hver – de flyder lidt ud.

Bages ved 180o i ca. 12 – 15 minutter til de er let gyldne.

Lad dem blive på bagepladen et øjeblik inden at du flytter dem.

Når småkagerne er helt afkølet, smeltes chokoladen og kommes i en lille sprøjtepose. Herefter dekorers de med chokolade.

Opbevares i lufttætte beholdere.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Grydelappen.dk
FRYSEEGNET: Dejen er i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

 1. De ser lækre ud :) Har selv planer om at bage med kokos i år til jul, dog ikke lige stænger, men må se, om energien dukker op til mere julebag. Vil lige igen rose dine billeder. Jeg synes, du gør det rigtig godt, når man tænker på, hvor nyt det er for dig med dit nye, lækre kamera :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak tusind tak - det er jeg virkelig glad for at høre :-D

   Jeg håber du finder lidt energi og får det lidt bedre i maven. Det smager så dejligt med kokos i småkager :-D

   Slet