onsdag den 16. december 2015

Julekalenderens låge nummer 16 - pasta med grønkålspesto & æbleskiver med bacon & løg

Glædelig 16 december


Hvis der er noget der hører julen til, så er det æbleskiver ikk ???

Men hvorfor har jeg aldrig tænkt på at lave dem i det salte køkken før, det er jo en genial idé. Jeg kan ikke tage credit for at have opfundet denne OPSKRIFT, men har allerede en masser idéer til andre slags fyld.
De er jo geniale til julefrokostbordet med en salat af en art til, eller måske til en buffet, tapas eller som en sjov lille snack.

Hvis du bruger opskriften til julefrokosten, kan du beregne opskriften til ca. 8 personer, alt efter hvor meget andet du servere. Der bliver ca. 20 stk. æbleskiver ud af portionen.


Pasta med grønkålspesto & æbleskiver med bacon & løg.

4 per.
ÆBLESKIVEFYLD:
100 g. Bacon
100 g. Løg
Salt
Peber

DEJ:
80 g. Smør
150 g. Piskefløde
150 g. Hvedemel
120 g. Æggeblomme
200 g. Æggehvide
Muskatnød
8 g. Salt
Smør – til stegning

PESTO:
85 g. Grønkål - renset vægt
25 g. Parmesan
40 g. Mandler
1 fed Hvidløg
1 ½ dl. Olie – jeg brugte raps
2 – 3 spsk. Citron saft
Salt

YDERLIGERE TIL PASTAEN:
150 g. Tørret pasta – gerne rør
175 g. Bacon
175 g. Æble – renset vægt
3 stk. Forårsløg

Start med at lave pastaen, den har godt af at trække:
Pastaen koges i godt saltet vand efter anvisningen på posen og afkøles bagefter.
Sværen fjernes og baconen skæres i små tern, som steges sprøde og gyldne på en varm pande uden fedtstof. Bagefter afkøles de på fedtsugende papir.

Æblerne skylles, deles i 4 og kernehuset fjernes. Bådene skæres i tynde skiver og opbevares i vand tilsat citron, så de ikke bliver brune, indtil de skal bruges.
Bund og top fjernes på forårsløgene, de skylles godt og skæres i tynde ringe.

De grove stængler fjernes på grønkålen, den skylles godt og slynges tør – jeg bruger min salatslynge, den er supergod, kan ofte købes billigt og er også god at opbevare skyllet salat i til det skal bruges.
Halvdelen af olien kommes i bunden af blenderen, sammen med ost, mandler og hvidløg. Dette blendes først til en lind konsistens, inden grønkålen tilsættes. Sammen med mere af olien lidt efter lidt. Pestoen blendes til en jævn og glat konsistens, den smages til med citronsaft og salt.

Den afkølede pasta vendes sammen med pestoen og bacon, æble og forårsløg vendes forsigtigt i. 

Så er det tid til æbleskive-fyldet:
Sværen fjernes og baconen skæres i små tern ca. 1 x 1 cm. De steges let på en varm pande uden fedtstof, bare lige så de tager til farve.
Løget pilles og hakkes groft. De sauteres let sammen med baconen og blandingen smages til med salt og peber.

Og så til dejen:
Smørret smeltes og afkøles let. Fløde, salt og revet muskat tilsættes. Melet tilsættes ad et par gange mens der røres rundt, bagefter kommes æggeblommerne i og tilslut røres bacon/løg blandingen i.

Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen – det skal være en tyk dej, da bacon og løg vil synke til bunds. Jeg synes det er nemmest at hælde dejen i et 1-liters målebæger, men en sprøjtepose ville også fungere

Æbleskiverne bages:
Æbleskivepanden varmes op og der fordeles lidt smør i hullerne. Når det er smeltet, fyldes der dej deri, så de er ca. ¾ fyldte. De bages til de har fået en fin skorpe og vendes nu en kvart omgang, så den flydende dej falder ned i panden.
Der øses lidt ekstra dej i - lige til kanten og æbleskiven vendes igen en kvart omgang, så den bagte side nu vender op af. Jeg brugte en strikkepind til at vende mine æbleskiver med.

Nu bages de færdige til de er sprøde og gyldne, vend dem ofte så de bliver gennembagte. Du kan tjekke om de er færdige på samme måde som ved en kage – prik dem i midten med strikkepinden og hænger der intet dej ved, er de færdige.

Æbleskiverne serveres lune sammen med pastasalaten. 
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Æbleskiver: www.madogbolig.dk   Pasta med grønkålspesto: min opskrift
FRYSEEGNET: JA - æbleskiverne er
SERVERES MED: 
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar