lørdag den 19. december 2015

Julekalenderens låge nummer 19 - kanelstjerner

Glædelig 19. december


Bag dagens låge får du dette års julekalenders sidste omgang småkager, syv forskellige opskrifter tror jeg det er blevet til :-) Men jeg elsker osse småkager, faktisk så meget at jeg overvejer en HEL julekalender kun med forskellige småkager, synes du at det ville være en god idé ???

Kanelstjerner.
Ca. 40 - 50 stk.
200 g. Smør, blødt
175 g. Flormelis
250 g. Hvedemel
50 g. Mandler
2 ½ spsk. Kanel
1 knsp. Salt

Mandlerne blendes fint. Dette røres sammen med smør og flormelis. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes sammen til en ensartede masse. Hvis den ikke vil samle sig og er meget tør, så tilsæt lidt vand. 1 spiseske ad gangen – min dej skulle have 3 spiseskeer for at samle sig.

Dejen pakkes ind og lægges på køl i minimum 45 minutter.

Herefter rulles den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 5 mm. Dejen udstikkes i den figur du ønsker med en omkreds på 6 – 7 cm. i diameter.

Bages ved 180o i ca. 13 – 15 minutter til de er gyldne.


Afkøles på en rist og opbevares i lufttætte beholdere.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.alt.dk
FRYSEEGNET: JA – dejen er i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar