Bag dagens låge får du dette års julekalenders sidste omgang småkager, syv forskellige opskrifter tror jeg det er blevet til :-) Men jeg elsker osse småkager, faktisk så meget at jeg overvejer en HEL julekalender kun med forskellige småkager, synes du at det ville være en god idé ???
Kanelstjerner.
Ca. 40 - 50 stk.
200 g. Smør, blødt
175 g. Flormelis
250 g. Hvedemel
50 g. Mandler
2 ½ spsk. Kanel
1 knsp. Salt
Mandlerne blendes fint. Dette røres sammen
med smør og flormelis. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes sammen
til en ensartede masse. Hvis den ikke vil samle sig og er meget tør, så tilsæt
lidt vand. 1 spiseske ad gangen – min dej skulle have 3 spiseskeer for at samle
sig.
Dejen pakkes ind og lægges på køl i minimum
45 minutter.
Herefter rulles den ud på et meldrysset bord
til en tykkelse på ca. 5 mm. Dejen udstikkes i den figur du ønsker med en
omkreds på 6 – 7 cm. i diameter.
Bages ved 180o i ca. 13 – 15
minutter til de er gyldne.
Afkøles på en rist og opbevares i lufttætte
beholdere.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.alt.dk
FRYSEEGNET: JA – dejen er i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar