onsdag den 9. december 2015

Julekalenderens låge nummer 9 - porretarteletter & rosenkålsalat med feta

Glædelig 9. december


Idag bliver vi i julefrokost-kategorien. Denne opskrift har jeg virkelig glædet mig til at dele med dig :-D Disse små skønne tartelet-tærter vil helt sikkert gøres sig godt på ethvert frokost eller brunch bord. 
Og sammen med rosenkålsalaten, så er det er bare et af de måltider hvor man ender i ren lykkerus. 

Et lille tip fra min søde Svigerinde, som jeg har fået opskriften af, så kan tarteletterne sagtens fryses.

Porretarteletter & rosenkålsalat med feta.
3 - 4 per.
TARTELETTERNE:
200 g. Porre (renset vægt)
1 spsk. Olie, til stegning
1 ¾ dl. Piskefløde
½ dl. Mælk
1 stk. Æg (L)
180 g. Skinke
50 + 100 g. Ost, revet
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Oregano, tørret
Salt
Peber
10 stk. Tarteletter

SALAT:
200 g. Rosenkål
1 stk. Æble – Gerne Ingrid Marie
100 g. Feta
50 g. Pekannødder
Salt
Peber

DRESSING:
2 spsk. Citron saft
1 spsk. Honning
2 spsk. Olie – jeg brugte raps

Start med at lave tarteletterne:
Top og bund fjernes på porrerne og de skylles godt. De skæres i tynde ringe, der sauteres let i olien på en varm pande. Fløden tilsættes og bringes i kog. Porreblandigen skal nu småkoge til det får en cremet konsistens.

Imens i en anden skål piskes æg og mælk sammen. Skinken skæres i strimler og røres i, sammen med sennep, oregano og 50 gram af den revne ost.
Porreblandingen tilsættes, det hele blandes sammen og smages til med salt og peber.

Fyldet fordeles i tarteletterne og de sidste 100 gram ost fordeles på toppen.

Bages ved 200o i ca. 18 – 20 minutter.


IMENS LAVES SALATEN:
Rosenkålene renses, de grimme yderste blade og det nederste af stokken fjernes. Herefter skæres de i tynde skiver. Æblet skylles, deles i 4 og kernehuset fjernes. Æblet skæres i tern på ca. ½ x ½ cm. Pekannødderne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Herefter afkøles de og hakkes groft.

Rosenkål, æble, nødder og små tern af feta blandes. Alle ingredienserne til dressingen piskes sammen og hældes over salaten. Den smages til med salt og peber.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Tarteletterne er fra et ukendt ugebladSalaten: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar