tirsdag den 8. december 2015

Julekalenderens låge nummer 8 - paneret medister & grønkålsalat med bagt selleri

Glædelig 8. december ;-)


Som du ved, er jeg altid på jagt efter nye sjove ting til bloggen. Så da vi i sensommeren i et livstilprogram om forskellige egne i Danmark, stødte på paneret medister, lød det simpelthen som for pudsig en ting, en af dem der bare MÅ afprøves. 

Men det smager faktisk ret godt og så med den lækre grønkålsalat og en god klat sennep til, så er den hjemme. 
Måske du rynker på næsen, men giv det en chance - det er bestemt ikke sidste gang vi har lavet det.

Denne ret er med i julekalenderen fordi jeg tiltænker at den kunne bruges som et nyt pust imellem nogle af de andre traditionelle julefrokost-retter. Derfor har jeg også skrevet at den både er til 4 og 8 personer. Det skal forstås sådan at som hovedret til et almindelig måltid mad, er der ca. til 4 personer og hvis du bruger retten i en julefrokost buffet er der ca. til 8 personer, alt efter hvor meget andet du selvfølgelig servere.

Paneret medister & grønkålsalat med bagt selleri.
4 per/ 8 per.
MEDISTER:
500 g. Medister
1 stk. Æg
½ dl. Mælk
100 g. Rasp
Salt
Peber
Smør/olie, til stegning

SALAT:
125 g. Grønkål (renset vægt)
400 g. Selleri (renset vægt)
1 spsk. Olie, til bagning
6 stk. Forårsløg
30 g. Sesam
125 g. Figner, tørrede
Salt
Peber

DRESSING:
3 spsk. Olie – jeg brugte raps
3 spsk. Citron, saft fra
2 spsk. Akacie honning
1 ½ spsk. Dijon sennep

Start med salaten:
Sellerien skrælles og skæres den i tern på ca. 1 x 1 cm. Disse vendes med olie, salt og peber.

Bages ved 200o i ca. 30 minutter til de er smøre med stadig har bid. Herefter afkøles de.

Imens
Skylles og tørres grønkålen godt, de grove stængler fjernes og kålen hakkes. Bunden skæres af forårsløgene og de skæres i tynde ringe. Stilken på fignerne fjernes og de skæres i mindre stykker. Sesamfrøene ristes til de er gyldne på en varm pande uden fedtstof og afkøles.

Alle ingredienserne til dressingen piskes sammen og smages til.

Når sellerien er kold blandes de sammen med grønkål, forårsløg, figner og sesam. Herefter hældes dressingen over, salaten vendes rundt og smages til.

Imens salaten trækker laves kødet:
Medisteren duppes tør med køkkenrulle og deles i 4 eller 8 pølser. For at farsen ikke vælter ud, kan du, der hvor pølsen skal deles, rulle tarmen et par omgange og evt. trække farsen en smule tilbage og så klippe tarmen over hvor den er sammenrullet.

Æg og mælk piskes sammen i en dyb tallerken, rasp, salt og peber blandes i en tilvarende tallerken.

Smør og olie kommes på en pande, når det er varmt og bruset af. Vendes pølserne først i æggeblandingen og bagefter i raspen. De lægges på panden, hvor de først brunes af 4 – 5 minutter på hver side og bagefter steges den ved svag varme i ca. 5 - 7 minutter på hver side. Hele stegetiden er omkring 20 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Medister: Et boligprogram på TV2. Salaten: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar