Vi bliver i småkagernes verden idag. Igår fik du sprøde og godt krydrede INGEFÆR SMÅKAGER og idag får du krydrede peberkager.
Jeg har de sidste par år kigget efter en rigtig god peberkage opskrift, men mange af dem jeg stødte på var egentlig bare en brunkagedej uden mandler i. Derfor opgav jeg at ville have peberkager på bloggen.
Men under min research faldt jeg meget tilfældigt over MADAM SIF og hendes virkelig lækre peberkager. Som faktisk indeholder peber, noget mange andre peberkage opskrifter ikke gør. Denne peber gør at det bliver en dejlig krydret småkage.
Det er en nem dej at arbejde med, så børnene kan sagtens være med i køkkenet. Både til at stikke kagerne ud og dekorere dem bagefter.
TIPS & TRICKS:
Lav evt. et hul i toppen af den rå udstukne småkage, bag den og så kan den bruges til juletræspynt med et silkebånd trukket gennem hullet.
Krydrede peberkager.
Ca.
50 stk.
150 g.
Sirup
150 g. Farin
150 g. Farin
1 tsk.
Natron
1 spsk. Kanel, stødt
1 spsk. Ingefær, stødt
1 tsk. Nellike, stødt
1 tsk. Peber, stødt
1 knsp. Salt
1 spsk. Kanel, stødt
1 spsk. Ingefær, stødt
1 tsk. Nellike, stødt
1 tsk. Peber, stødt
1 knsp. Salt
100 g. Smør
1 dl. Piskefløde
400 - 500 g. Hvedemel
400 - 500 g. Hvedemel
Sirup,
farin, natron og krydderier blandes sammen, smørret tilsættes og dejen røres
godt sammen.
Fløden
piskes stiv og røres i, hvorefter melet tilsættes ad et par gange, indtil dejen
er stiv, men stadig en smule klistret. Herefter pakkes den ind og lægges på køl
minimum et par timer.
Dejen
rulles ud på et meldrysset bord til 3 mm., hvorefter den stikkes ud til ønskede
figurer. Disse lægges på en papirbeklædt bageplade.
Bagefter
samles dejen og rulles ud til 3 mm, stikkes ud og sådan fortsættes der indtil
du ikke har mere dej.
Bages
ved 180o i ca. 10 minutter
Afkøles
på en rist og kan evt. dekorers med glasur. Opbevares i lufttætte beholdere.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
http://madamsif.dk
FRYSEEGNET:
Dejen er rå
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Julepynt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar