fredag den 19. februar 2016

Karrykoteletter i fad med ananas

Der har været stille på bloggen heri ugens løb og det ikke fordi vi har holdt ferie. 

Nææ, vi er såmænd bare syge, ligesom mange andre i det danske land. En træls omgang influenza, der ikke rigtig har vidst om det ville bryde ud eller ej. Så energien har været nærmest på nul punktet. Håber snart det vender :-)

Men jeg blev lige overmandet med en kæmpe bunke energi her i eftermiddag, mens Manden sov sygdom ud. Så fik luftet Watson en god lang tur, ordnet vasketøj og badeværelse. Temmelig tiltrængt. 

Og til dagens opskrift - kotelet i fad er altid skønt. Oftest er det den ALMINDELIGE med bacon, cocktailpølser og tomatsauce vi laver her i casa Fangel, derfor valgte jeg at denne gang skulle det være med karry, kokosmælk og ananas. 


Karrykoteletter i fad med ananas.
4 per.
4 stk. Koteletter på ca. 1 ½ cm. i tykkelsen
Olie, til stegning
3 spsk. Karry
4 fed Hvidløg
1 stk. Løg
1 stk. Porre
2 stk. Gulerødder
1 stk Snackpeber, rød
1 stor ds. Ananas
1 stor ds. Kokosmælk
150 g. Flødeost, naturel
3 dl. Vand
2 tern Hønsebouillon
2 spsk. Ingefær, frisk
1 tsk. Rød karrypasta
Salt
Peber

Løget og hvidløg pilles og hakkes fint. Porren skæres i tynde ringe og vaskes grundigt. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Peberfrugten halveres, frøstol og kerner fjernes, inden at den skæres i tynde strimler. Ingefæren skrælles og rives fint.
Dåsen med ananas åbnes og hældes gennem en sigte. Gemt vandet til saucen. Ananassen skæres i små tern.

Lidt olie varmes op på en pande og 1 spsk. karry drysses på og brændes af. Herefter brunes koteletterne af på begge sider og lægges i et ovnfast fad.

Er det nødvendigt kommes der en smule olie på panden og også 1 spsk. karry mere. Denne brændes også af inden løg, hvidløg, porre og gulerod svitses deri. Det hældes over kødet, sammen med ananassen.

På panden kommes igen en smule olie og den sidste spsk. karry brændes af, inden ananassaft, kokosmælk, flødeost, vand og bouillontern kommes i og koges op under omrøring/piskning. Karry pasta og ingefær tilsættes og saucen smages til. Hvorefter den hældes over kød og grønsager.

Simre ved 200o i ca. 30 minutter.


TIPS: Ønsker du en sauce med mere tykkelse på, kan du jævne den med lidt maizena udrørt i vand, inden det hældes over koteletterne.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, men kødet bliver nemt tørt
SERVERES MED: Ris og broccoli
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

4 kommentarer:

  1. God bedring til jeg begge to. Det er en hård omgang, sådan en influenza. Vi har jo også lige været rart.

    Det lyder som en spændende variant af koteletter i fad, synes jeg. Dejligt med lidt fornyelse :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde, ja det kan være slemt at komme igennem de sygdomme- jeg er vist sluppet en smule heldigere end Manden denne gang.

      Ja lige med koteletter i fad går jeg normalt altid til den almindelige version, så godt med noget nyt :-P


      God weekend til Jer begge <3

      Slet