torsdag den 31. marts 2016

Sæson - April

Imorgen siger kalenderen april måned og vi er for alvor på vej mod lunere tider. I skrivende stund sidder jeg med tv'et i baggrunden og har lige hørt at temperaturerne bliver 2 cifret den næste uges tid. I <3 it. 
Så overvejer virkelig at en stor del af weekenden skal bruges i haven :-D

Du får her april måneds sæson liste. Her kan du blandt andet se at der står ramsløg på. Mine, som bor i en krukke, er rigtig langt fremme. Men er du ikke så heldig at have dem i haven, skulle du måske tage familien med i skoven i weekenden og hamstre en masse lækre ramsløg. Men husk at ramsløg nemt kan forveksles med LINJEKONVAL & HØSTTIDLØS, som er giftige. Ramsløg skal dufte af hvidløg når du gnider på bladene. 

Råvarerne der står med grå skrift er links. Via dem kan du trykke dig videre til en side med alle mine samlede opskrifter med pågældende råvare ;-)

Ramsløgdressing

GRØNT:

Jordskok
Julesalat
Ræddike

URTER:

FRUGT:

FISK: (højsæson)
Blåmusling
Fjordreje
Havkat
Hornfisk
Stenbiderrogn
Torskerogn
INFO:
KILDE: www.raavareguiden.dk, www.aarstiderne.com, www.vom.dk, http://sanker.dk, www.groenttorvet.dk, www.2gangeomugen.dk, http://m.fisketegn.dk/ http://hafiska.dk

ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar