Spis dem til en lækker kartoffelsalat, som tilbehør til en god måltidsalat eller bare på rugbrød, for det er de nemlig også gode til.
Blomkålskarbonader.
5 stk.
550 g. Blomkål
100 g. Porre
1 stk. Æg (M)
50 g. Hvedemel
50 g. Parmesan, revet
1 spsk. Timian, tørret
5 g. Salt
Peber
Rasp, til panering
Olie, til stegning
Smør, til stegning
Dækbladene fjernes på kålen og den deles i
små buketter – også stokken. Det kommes i en gryde med vand, låget lægges på og
det koges mørt. Herefter hældes vandet fra, kålen afdryppes godt og afkøles
let.
Porren snittes fint og skylles godt. Det
kommes i en skål sammen med kål og æg og røres sammen – jeg brugte Kenny min
Kenwwod røremaskine. Herefter tilsættes mel, parmesan, timian, salt og peber og
farsen røres jævn. Smag gerne på den om den er nok krydret.
Farsen vejes af i 130 grams portioner. De
formes til runde bøffer, der trykkes flade så de har en ensartede tykkelse hele
vejen rundt. De vendes i rasp og imens varmes en pande op med smør og olie på. Karbonaderne steges gyldne heri 5 – 7 minutter på hver side.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar