Der har været lidt stille på bloggen her i ugens løb, men vi døjer (igen) med sygdom i Casa Fangel + at jeg osse er inde i en lidt træls periode.
Well, mad skal vi jo have og i disse dage bliver det bare ekstra nemt - idag specielt, for vi havde nemlig nogle ting der SKULLE ordnet, kunne simpelthen ikke udskydes mere. Så igår fiskede jeg en medister op fra frost og resten var så op til fantasien idag.
Det kom der faktisk et helt hæderligt måltid ud af. Vi fik nemlig denne skønne salat, som helt sikkert er med forårets sidste rosenkål. Men det smagte virkelig godt.
Vi havde egentlig planlagt at lave medisteren på grillen (jaja den er skam fundet frem :-P) Men da manden opdagende panden med baconfedt i, blev det den der vandt.
Rosenkålsalat med korn & bacon.
3 – 4 per.
100 g. Perlebyg
350 g. Rosenkål
1 stk. Æble – jeg brugte Granny Smith
30 g. Persille
125 g. Bacon, i skiver
Parmesan
Salt
Peber
DRESSING:
1 spsk. Dijonsennep
2 spsk. Akacie honning
1 spsk. Æblecider eddike
3 spsk. Olie – jeg brugte raps
Perlebyggen koges i saltet vand efter
anvisningen på emballagen. Herefter afkøles de.
Baconskiverne steges gyldne på en varm pande
uden fedtstof. Herefter afkøles de på fedtsugende papir.
Rosenkålene renses, de grimme yderste blade
og det nederste af stokken fjernes. Herefter skæres de i tynde skiver. Æblet skrælles,
deles i 4 og kernehuset fjernes og æblet skæres i små tern. Persillen skylles
godt, duppes tør og hakkes.
Perlebyg, rosenkål, æble og persille vendes
sammen. Baconen knuses og vendes i salaten, sammen med salt og peber.
Alle ingredienserne til dressingen piskes
sammen, vendes i salaten som smages til. Den serveres med et drys parmesan på
toppen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: -
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar