Vi har vel alle nogle råvarer vi bryder os mindre om end andre. Min mund kan blandt andet ikke lide rosmarin, frisk koriander og indmad.
Derudover havde jeg, for ca. 15 år siden, en rigtig træls episode med frisk fennikel. Siden da har jeg simpelthen ikke turde at begive mig ud i den igen. Men "de kloge" siger jo at vores smagsløg forandre sig gennem hele livet, så nu mente jeg at det var tid igen til at prøve at smage den, derfor sneg der sig en enkelt ned i indkøbskruven forleden.
Og ved du hvad ?? Det var faktisk helt ok, den bliver nok aldrig min yndlings grønsag som jeg kan sidde og gnaske lifligt løs ad, som jeg kan af gulerødder og peberfrugt. Men det smagte skønt blandet sammen med de andre smage i denne salat.
Sommersalat med korn & fennikel.
2
– 3 per.
150
g. Perlebyg
1
fed Hvidløg
1
kvist Løvstikke
1
tsk. Salt
150 g. Fennikel
100
g. Spidskål
½
stk. Rødløg
100
g. Feta
DRESSING:
3
spsk. Citron saft
2
spsk. Akacie honing
Salt
Peber
Start med kornene:
Perlebyggen
koges i rigeligt vand, tilsat salt, løvstikke og det pillede fed hvidløg. Tjek
kogeanvisningen på emballagen.
Når
de er møre afkøles de. Løvstikken kasseres og hvidløget gemmes til dressingen.
Imens klargøres
grønsagerne:
Fenniklen
skylles og bunden skæres af. Herefter skæres den i så tynde skiver som muligt,
gerne på en mandolin hvis du har sådan en.
Spidskålen
halveres, stokken fjernes og kålen snittes fint.
Løget
pilles, halveres og snittes fint i halve skiver.
Og dressingen:
Citronsaft
og honning piskes sammen. Hvidløget fra kogevandet knuses eller hakkes fint og
tilsættes. Dressingen smages til med salt og peber
Korn,
fennikel, spidskål, løg og dressing blandes og fetaen drysses henover.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar