søndag den 11. september 2016

Lemonade

Hvorfor har jeg aldrig før lavet hjemmelaet lemonade ??

Det er superenkelt, det smager fantastisk og er en skøn tørstslukker - især på varme dage, som vi har i øjeblikket. Lav gerne en stor portion, den kan sagtens holde sig på køl i 1½ uges tid, hvis du også husker at skolde flaskerne, inden du hælder siruppen deri.

Bestemt ikke sidste gang, det er lavet her I Casa Fangel <3


Lemonade.

1 dl. Sukker
1 dl. Vand
2 ½ dl. Citron saft - ca. 5 – 7 stk. alt efter størrelse

Sukker og vand kommes i en lille gryde og bringes i kog. Lad det småsimre til sukkeret er opløst. Gryden tages af varmen og afkøles let.

Imens halveres citronerne og saften presses ud. Saften hældes i siruppen, gennem en finmasket sigte – for at fjerne eventuelle kerner. Det blandes rundt og smages til – måske der skal mere sukker eller citron tilsættes. Herefter afkøles siruppen til den er helt kold og så er den klar til brug.

Siruppen fortyndes med vand, så det passer til dine smagsløg. Servers iskold og gerne med isterninger i.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Har ikke afprøvet det, men tror det sagtens kan lade sig gøre
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

 1. Bruger du økologiske citroner/appelsiner, så riv skallerne og smid dem i fryseren i portioner af 1/2 eller 1/1 citron. Skal man kun bruge skal fra en citron, så pres den og læg saften i fryseren.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig et rigtig godt tip du kommer med der, jeg fryser dog skallen ned i lidt større portioner og saften i isterningbakker, da jeg synes det er nemmere at bruge mål som gram eller spsk., da størrelserne på citroner varierer meget.

   Slet