Dagens småkage er en superlækker sag med en skøn smag af ristede valnødder, den dybe muscovado sukker og så et lille strejf af kanel til slut.
Den er virkelig skøn. Men det er vigtigt at du sørger for at mose alle klumper ud inden du blander den med de øvrige ingredienser, da ellers sukkeret vil brænde og småkagerne vil blive bitre.
Småkager med valnød, muscovado & kanel.
Ca. 40 stk.
100 g. Valnødder
100 g. Hvedemel
75 g. Muscovado sukker
1 tsk. Kanel - stødt
100 g. Smør – koldt
1 – 2 tsk. Vand
Valnødderne ristes gyldne på en varm pande
uden fedtstof. Herefter afkøles de. Når de er helt kolde kommes de i
minihakkeren (eller blenderen) og hakkes til groft mel.
Nøddemel, hvedemel, sukker og kanel blandes. Smørret
skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles med vand.
Dejen formes til en rektangel på ca. 15 cm. Med
en bredde på ca. 2 cm. og en højde på ca. 5 cm.
Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i
en plastpose, hvorefter den kommes i køleskab til de skal bruges. Skal du bage
samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen bliver
fast.
VED
BAGNING:
Dejen skæres i tynde ensartede skiver, ca. 2
- 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.
Bages ved 200o i ca. 8 - 10
minutter. De skal være gyldne i kanten.
Herefter afkøles de på en rist og opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op
til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Da muscovado sukker nemt klumper, skal du, inden du blander det med de øvrige ingredienser, at alle klumperne er opløst, da de ellers vil gøre så småkagerne kommer til at smage brændt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar