lørdag den 7. januar 2017

Kort om sensekost

Måske det er meget godt at starte ud med at lave en kort beskrivelse om hvad sensekost egentlig er, så du ikke bliver alt for forvirret i min fremtidige indlæg.

Kort fortalt er det almindelig mad tilsat sund fornuft og lidt omtanke. Så du kan sagtens bruge alle dine yndlingsopskrifter, de skal blot justeres en smule så du får flest grønsager og proteiner, samt skærer ned på de sukkerholdige madvarer.

De første 14 dage spiser du 3 hovedmåltider om dagen.  Og KUN når du er sultet. I denne periode lærer du din sult at kende. Herefter kan du freestyle og give dig selv mellemmåltider, hvis du har brug for det. Eller ”spare op” hvis du f.eks. skal i byen.

En sense-tallerkenmodel bliver delt op i grønsager, proteiner, kulhydrat/stivelse og fedt. Derudover må du indtage 3 dl. mælkeprodukt pr dag også.


En SPISEKASSE, som hvert måltid kaldes, fordeles således:
HÅNDFULDE 1 – 2 = grønsager.

HF 3 = protein.

HF 4 = stivelse/frugt. Denne kategori er valgfri. Undlades den kan den erstattes med ½x ekstra HF3 og evt. flere grønsager.

FEDT: 1 – 3 spsk. pr måltid.

MÆLKEDRESSING: Max 9 % fedt.

MÆLK: Op til 3.5 % fedt og max 5 g. sukkerarter pr 100 g.

SMAGSGIVER: F.eks. citron, ketchup i små mængder.

Billede lånt fra SENSEKOST.dk

Du synes måske det er mærkeligt at jeg skriver ”håndfulde”. Men det er simpelthen fordi at du bruger dine hænder som vægt.
Har du spørgsmål er du velkommen til at sende mig en mail - du finder formularen i højre side. 

Ellers kan du læse meget mere på SENSEKOST.dk eller i Facebookgruppen: SENSE - slank med fornuft. Det er en god ting at bruge lidt tid på at sætte sig ind i principperne inden du kaster dig ud i det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar