lørdag den 1. december 2018

Julekalenderens låge nummer 1 - Sesamsnitter

Glædelig 1. december 🎅🎄⛄

Så er vi endelig igang og vi starter ud med, hvad jeg synes er, en af de bedste småkageopskrift du får i år - jep det er store ord, men sesam kan altså noget i småkager. Jeg har før bagt NOGLE andre med dem i og de er altså også ret lækre. Så har du endnu ikke smagt småkager med sesam i, synes jeg du skulle give dem et forsøg. Denne opskrift er samtidig også hurtig og de er nemme at lave. 30 minuter så kan du have en portion klar.

Inspirationen til disse blev sået, da jeg så har BAGENØRDEN havde lavet nogle lignende, så jeg hev min grundopskrift frem og gik i køkkenet.




Sesamsnitter.

30 – 40 stk.
100 g. Smør – blødt
100 g. Sukker
30 g. Lys sirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
1 nip Salt
50 g. Sesamfrø

Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule vand. Start med en ½ teskefuld.

Herefter rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.

Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 3 på en plade.

Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.

Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar