mandag den 7. januar 2019

Kødboller i tomatsauce & sundere spaghetti

Idag står menuen på en lækker omgang "Lady & Vagabonden"-mad. 

Jeg har skåret lidt ned for mængden af spaghetti og istedet tilsat grønsager, skåret i samme størrelse som spaghettien.

Derudover er der "gemt" grønt i saucen, men synes du ikke det er nok, kan du sagtens tilsætte flere eller blot servere dem "on the side".

Og som IGÅR kan du sagtens, lave en ekstra portion sauce og kødboller til fryseren, så der er nem mad til en anden dag.

Kødboller i tomatsauce & sundere spaghetti.
4 per.
FARS:
500 g. Hakket svinekød
150 g. Løg
15 g. Bredbladet persille
25 g. Parmesan ost
50 g. Hvedemel
2 stk. Æg (M/L)
½ dl. Vand
6 g. Salt
Peber
2 tern Bouillon – til kogning

SAUCE:
500 g. Tomat
Sukker
Salt

1 spsk. Olie – til stegning
200 g. Løg
1 stk. Rød peberfrugt
2 fed Hvidløg
70 g. Tomatpure
½ spsk. Oregano – tørret
½ spsk. Basilikum – tørret 
½ spsk. Timian – tørret
150 g. Hytteost
Mørk balsamico eddike
Sukker
Salt
Peber

SPAGHETTI:
300 - 400 g. Spaghetti – tørret
50 g. Squash
400 g. Gulerod
200 g Knoldselleri
2 tern Hønsebouillon - til kogning
Salt

Start med:
Tomaterne skylles og blomsten nippes af, de kommes i et ildfast fad, hvor de gives et drys salt og sukker.

Bages ved 150o i ca. 60 minutter.

Imens laves farsen:
Løget pilles og deles et par gange. Persillen skylles og tørres godt. Løg og persille blendes helt fint sammen med vandet.

Parmesanosten rives groft.

Kød og salt kommes i en røreskål, dette røres godt sammen inden at ost, mel, æg og peber tilsættes, sammen med løgblandingen. Det hele røres godt sammen – jeg bruger min røremaskine.

En gryde vand bringes i kog, sammen med bouillonen. En spiseske dyppes i det kogende vand. Farsen formes som en bolle, på størrelse med en valnød, ved hjælp af hånden og skeen. Kødbollen lægges i det kogende vand.

Når alle bollerne er i gryden, skrues der ned for varmen og de koger i ca. 8 - 10 minutter til de føles faste.

Til saucen:
Løg og hvidløg pilles og hakkes groft. Peberfrugten halveres, frøstol og kerner fjernes og resten skæres i grove tern.

Olien varme op i en stor gryde og løg og hvidløg svitses heri. Når det er gyldent, tilsættes de bagte tomater og peberfrugten. Tomatpure, oregano, basilikum, timian og hytteost tilsættes og saucen bringes i kog. Det skal nu småsimre i ca. 10 minutter, herefter blendes saucen til det har en glat og jævn konsistens. Det stilles tilbage på varmen og skal nu koge ind, i ca. 15 minutter, til saucen ikke er ”vandet” i det mere. Saucen smages til med salt, peber, sukker, balsamico eddike og evt. mere oregano, basilikum og timian.

Spaghettien:
Gulerødderne og selleri skrælles.

Herefter skæres de i tynde lange stimler – jeg bruger min spiralizer. Du kan også bruge en tyndskræller.

Spaghettien koges efter anvisningerne på emballagen i vand tilsat salt og bouillon. De sidste to minutter af kogetiden tilsættes grønsags strimlerne. 

Herefter hældes vandet og spaghetti serveres sammen med kødboller og tomatsauce – evt. med et drys parmesan på toppen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Kødboller og sauce er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar