søndag den 6. januar 2019

Spinatpandekager med fyld

Januar er for mange en måned, hvor der er ekstra fokus på sundhed, træning og flere grøntsager. Derfor vil jeg i løbet af måneden, komme med forskellige bud på gode hverdags retter med masser af mæthed og grøntager. 

Idag får du fine Shrek-grønne-pandekager spækket med mæthed. Der er nemlig både oksekød og bønner i, og så er fyldet også toppet med hytteost. De er skønne og lav gerne en ekstra stor portion når du alligevel er igang, da de egner sig fremragende til nedfrysning inden bagning. Så har du nemt mad til en anden travl dag.

Min pande er stor – 28 cm. i diameter - så jeg får store pandekager, bare lige en bonusinformation, hvis du pludselig står med ekstra mange pandekager 😝

Spinatpandekager med fyld.

8 - 10 stk. pandekager – til ca. 4 – 5 per.
Pandekager.
75 g. Grahamsmel
175 g. Hvedemel
1 tsk. Fint salt
6 dl. Mælk
6 stk. Æg (M/L)
½ dl. Olie
150 g. Spinat – frosset
Smør – til stegning

FYLD:
500 g. Hakket oksekød
150 g. Løg
3 fed Hvidløg
1 spsk. Olie – til stegning
1 ps. Bønneblanding fra ”Nemt & lækkert”**
100 g. Grøn pesto – jeg brugte BASILIKUMPESTO
1 spsk. Basilikum – tørret
1 spsk. Timian – tørret
Chili
Salt
Peber

450 g. Hytteost 4 %
200 g. Revet mozzarella

Pandekagerne:
Dagen før tilberedning, tages spinaten ud fra frost.

Den optøede spinat knues for væske.

I en anden skål kommes æg, mælk og spinat, det gives en tur med stavblenderen til det har en jævn konsistens. Det piskes i melblandingen, sammen med olien. Dejen røres glat og jævn.

Skulle du være så uheldig at du får melklumper i din dej og ikke kan piske dem ud, kan dejen reddes ved at blende den med din stavblender.

En pande varmes op og der tilsættes en smule smør. Når den er smeltet, tilsættes lidt under 1 dl. dej. Den drejes rundt på panden, så den fordeles jævnt. Når kanten af pandekagen begynder at tage farve, skal den vendes og bages gylden på den anden side.

Sådan fortsætter du til du ikke har mere dej.

Fyldet:
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.

Olien varmes op i en gryde, løg og hvidløg tilsættes og brunes af. Bagefter tilsættes oksekødet og svitses med.

Når det er brunes godt af, tilsættes den frosne bønneblanding, den varmes med til de netop er tøet op.

Pesto, tørret basilikum og timian tilsættes og blandingen smages til.

Samling af pandekagerne:
På hver pandekage kommes der ca. 3 spsk. fyld. De fordeles på midten og der toppes med ca. 1 spsk. hytteost, der fordeles ud over.


Enderne af pandekagerne ved fyldet, vippes indover fyldet, så det danner en lukning, når du bagefter ruller pandekagen sammen.


De kommes i et smurt fad og der drysses med ost.

Bages ved 200o i ca. 20 – 30 minutter, til osten er gylden. Men hold øje, for pandekagerne må ikke blive tørre.


** Hvis du ikke kan fremskaffe en pose af de grønsager jeg har brugt, kan du i stedet bruge 450 gram blandede bønner. I min blanding var der gule bønner, romano bønner, hvide kidney bønner, edamame bønner og rødløg.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: SALAT
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar