torsdag den 27. juni 2013

Grove burgerboller.

Burgerboller bager jeg selv. Jeg har altid en portion i fryseren, så de er lige til at tage op og lune i en snæver vending.
De tager ikke lang tid at lave, så når jeg bager brød alligevel, laver jeg gerne en ekstra dej, så der igen er brugerboller til fryseren.


 Låvises grove burger boller .

10 stk.
25 g. Gær
2½ dl. Vand, lunt
½ tsk. Salt
1 spsk. olie
120 g. Grahamsmel
500 g. Hvedemel
Sesamfrø
Nigella frø


Gæren røres ud i vandet, resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt sammen. HUSK ikke at tilsætte al melet på en gang, det er ikke sikkert dejen kan absorbere det hele. Dejen stilles til hævning lunt sted i ca. 45 minutter.
Herefter slås den ned, vejes af på 100 gram stykker og formes til boller. De sættes med god plads på en papirbeklædt bageplade til hævning i ca. 20 minutter. Herefter trykkes de helt flade, pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam og nigella. Hæver så yderligere i ca. 10 minutter.


Bages ved 200o C i ca. 20 minutter.



ENJOY!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar