mandag den 22. juli 2013

Flæskesvær - nemmere end man tror.

Jeg var lige en tur hos slagteren tidligere i dag, for at købe et par stykker svær, så manden kunne få afprøvet sin lyst til både at lave og spise flæskesvær. Det er virkelig nemt selv at lave dem.

laavisesmad.blogspot.dk
Flæskesvær.


Svær

Salt, groft


Sværen er snittet i stykker på ca. 1 - 1½ cm. i bredden. Der drysses med groft salt ca. 1 time før tilberedning.

Sværene fordeles i en bradepande, med ikke for mange i hver. De steges ved 200o C i ca. 15 minutter.

Herefter hældes fedtet fra og de steges igen 15 minutter,  ved 200o C. Er de stadig ikke sprøde, gives de en omgang mere. Fedtet hældes fra og sværene stilles til afkøling.

4 kommentarer:

  1. Sandra, enzo's mor :)3. august 2013 kl. 10.54

    Hvor får man sådan nogle svær henne, så man selv kan lave dem :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sandra ;O)
      Jeg gik ind til en slagter og spurgte om han havde noget hud så jeg selv kunne lave flæskesvær.
      Du kan jo med fordel, ringe til ham og høre ad først og evt. få ham til at bestille det hjem til dig.

      Knus Låvise

      Slet
  2. Det må jeg prøve, for vores slagter her i Nyborg har kun åben to dage om ugen, så prøvet at køre i bilka men der havde de ikke noget ved deres slagter :) har forresten lavet din chokolade mosse på nødde bund i dag, og den var super go :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var ikk meget han har åbent, men ja så må du ringe og bestille :O))

      Super, det er jeg glad for at høre. En lidt anderledes måde at få chokolademousse på :O)

      Slet