Dagens opskrifter er på lidt forskellige konfekt, som vi plejer at lave i Casa Fangel i juletiden.
Bagerst til venstre er det MARCIPANKUGLER MED MANDLER. Forest til venstre er det NOUGATBRØD & til højre ses PISTACIERULLE |
Marcipankugler med mandler.
Marcipan - jeg bruger Ren rå
Mandler
Chokolade
Marcipanen trilles til små kugler og der trykkes en mandel ned i hver,
så spidsen vender op ad.
Chokoladen smeltes (og tempereres), hvorefter bunden af marcipanen dyppes i chokoladen og stilles på et stykke
bagepapir til den er størknet.
Opbevares køligt i en lufttæt beholder.
Opbevares køligt i en lufttæt beholder.
Nougatbrød.
2 stk.
100 g. Nougat
Ca. 200 g . Marcipan - jeg bruger Ren rå
Ca. 200 g . Mørk chokolade
Nødderne hakkes fint.
Marcipanen skæres, så den har sammen længde som nougaten. Marcipanen deles i 4 skiver på langs. Og nougaten deles i to skiver på langs.
Marcipanen skæres, så den har sammen længde som nougaten. Marcipanen deles i 4 skiver på langs. Og nougaten deles i to skiver på langs.
Til et brød lægges der en skive nougat mellem to skiver marcipan. For at
samle skiverne ordentligt rulles alle overfladerne let, med en kagerulle.
Chokoladen smeltes (og temperers), hvorefter det færdig-samlede brød, enten kan dyppes helt i chokoladen og rulles i
nødder. Eller du kan vælge at kun dyppe toppen og drysse med nødder.
Når chokoladen er størknet, kommes brødene i en lufttæt beholder, opbevares køligt.
Skæres ud inden lige inden servering.
Skæres ud inden lige inden servering.
Pistaciebrød.
Marcipan - jeg bruger Ren rå
ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag
Mørk chokolade
Marcipanen rulles ud så tyndt, som muligt, på et flormelis-drysset bord.
Flyt gerne lidt rundt på marcipanen, under udrulningen, da det gerne vil sætte
sig fast på bordpladen.
Pistaciemassen sprøjtes ud på marcipanen og smøres ud til kanten.
Marcipanen rulles sammen som til en roulade, enderne skæres pæne og
rullen pyntes med smeltet chokolade.
Dette gøres ved at rullen lægges på et stykke bagepapir og chokoladen kommes i en sprøjtepose. Der klippes et lille hul, hvorefter der laves striber frem og tilbage over rouladen, så der dannes et slags net.
Dette gøres ved at rullen lægges på et stykke bagepapir og chokoladen kommes i en sprøjtepose. Der klippes et lille hul, hvorefter der laves striber frem og tilbage over rouladen, så der dannes et slags net.
Når chokoladen er størknet opbevares rullen køligt i en lufttæt
beholder.
Skæres ud inden lige inden servering
Skæres ud inden lige inden servering
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar