fredag den 3. januar 2014

Kartoffel-porre suppe.

Normalt er jeg ikke så meget til kartoffelsupper, synes generelt, at de er lidt kedelige. Men Manden havde pludselig vildt lydt til det, så med massere af porre, piskefløde og lidt bacon knas i, blev den faktisk helt spiselig. Og opskriften værd at dele.


Kartoffel-porre suppe.
6 per.
2 ½ kg. Kartofler
500 g. Porre
350 g. Rødløg
Olie
Vand
½ l. Piskefløde
3 stk. Bouillontern, høns
Salt
Peber
Sukker

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Porre og løg rengøres og skæres også i mindre stykker. Grønsagerne svitses i lidt olie, uden at tage for meget farve. Der tilsættes vand så, de er dækket. Suppen skal nu småsimre, til grønsagerne er møre.
Herefter blendes suppen, den koges op, fløde, bouillon tilsættes og også gerne ekstra vand, hvis den er for tyk. Smages til med salt, peber og et drys sukker.

TIPS: Kan evt. serveres med et drys stegt baconknas.


INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Min egen opskrift

FRYSEEGNET: JA

SERVERES MED: -

TIPS & TRICKS: -

ANDET: For en vegetariske udgave skiftes hønsebouillonen ud med en grønsags

Ingen kommentarer:

Send en kommentar