mandag den 10. februar 2014

Spinatvafler med røget laks.

Det var ved at være længe siden, at vi havde været ude at spise med vores vennepar Taniula og Jarek. Men i stedet for at spise ude i byen, bestemte Manden og jeg os for, at vi skulle hygge hjemme hos os i stedet. Så det gjorde vi i fredags.  

Spinatvafler med røget laks.
4 per.
VAFLER:
75 g Spinat, helbladet, frosset
50 g. Smør
110 g. Fuldkorns speltmel
1 tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt, groft
2¼ dl. Mælk
1 stk. Æg

DRESSING:
1¼ dl. Cremefraiche 18 %
½ stk. Æble, groft revet,
1 spsk. Peberrod, fint revet
Salt

PYNT:
150 g. Rejer
200 g. Røget laks
8 stk. Citron, i springer
Dild


Til vaflerne tøes spinaten i en sigte. Væden presses fra og det hakkes fint. Smørret smeltes og afkøles let.
Mel, bagepulver og salt blandes i en skål. Mælk og æg piskes i, så dejen bliver glat og jævn. Spinat og smør vendes i til sidst.
Vaffeljernet varmes godt op og pladerne pensles første gang med lidt smør. Hæld ca. 1 dl. dej i jernet og bag vaflerne, til de er gyldne, ca. 2 minutter.

Til dressingen presses væskes fra de revne æbler og røres i cremefraichen. Den smages til med peberrod og salt. Og stilles på køl, i ca. 30 minutter, hvorefter den smages til igen.

Ved anretning lægges der 2 - 4 vaffelhjerter på hver tallerken. Laks og rejer anrettes ovenpå hjerterne. Der kommes lidt dressing på, afpyntes med citronspringer og dildkviste.
Resten af dressingen serveres ved siden af.


TIPS: Det er vigtigt at presse væden ud af æblerne, da det ellers vil gøre dressingen tynd.




INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: www.arla.dk

FRYSEEGNET: Vaflerne er

SERVERES MED: -

TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar