Koteletterne skal lige brunes og så "gemmes" i grønsagerne. |
Kotelet
i Roemeren.
4
per.
4
stk. Koteletter
1
stk. Porre, i skiver
2
stk. Løg, i både
4
stk. Bagekartofler, i små tern (ca. 1 x 1 x 1cm.)
2
stk. Gulerødder, i skiver
½
stk. Knoldselleri, i små stykker
3
dl. Piskefløde
3
dl. Rødvin
Salt
Peber
Til
at starte med stilles Romertopfen i vand i 30 minutter. Dette skal gøres HVER
gang man skal bruger den. Leret suger væden op og afgiver den igen inde i
ovnen. Sæt aldrig en Romertopf i en varm ovn. Den kan IKKE tåle hurtige og
store temperatursving. Så knækker den.
Koteletterne
brunes af på en varm pande i lidt fedtstof. Grønsagerne ordnes og halvdelen
kommes i bunden af Roemertopfen. Koteletterne lægges ovenpå, sammen med resten
af grønsagerne. Der krydres med salt og peber på hver lag. Rødvin og fløde
hældes ved og låget lægges på.
Steges
ved 100o C i ca. 6 timer.
TIPS: Når retten er færdig, kan saucen hældes op i en
gryde og jævnes en smule med lidt Maizena mel rørt ud i lidt vand. Og der kan tilsættes lidt kulør, hvis det er nødvendigt.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar