Røget tunmousse med DILDDRESSING |
Røget tunmousse.
4 per.
2 ds. Tun, i vand
200 g. Rygeost, sødmælk
50 g. Purløg, fint klippet
3 blade Husblas
1 ½ dl. Piskefløde
2 – 3 spsk. Citron, saft fra
Salt
Peber
Husblas-bladene lægges i blød, i koldt vand i ca. 10
minutter.
Tunen drænes i en sigte og blandes sammen med
rygeost og purløg. Fløden piskes til blød skum og vendes i tunblandingen. Den
smages til med salt, peber og citronsaft.
Den udblødte husblas kommes i en gryde og smeltes. For
at husblassen ikke klumper, kommes lidt af tunmassen i gryden, så temperaturen
udlignes. Derefter kommes husblassen i tunmassen og det vendes forsigtigt
rundt. Kommes i en form og stilles i køleskabet, til moussen er stivnet, gerne
i ca. 6 timer.
TIPS: For er mere fedtfattig udgave skiftes piskefløde ud med skyr og evt. et blad husblas ekstra.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: Rejer, brød, salat, citron og DILDDRESSING
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Bruges opskriften til aftensmåltid, vil jeg sige at der er til 4 per. Som forret er der til ca. 6 - 8 per.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar