lørdag den 26. september 2015

Sprød squash salat

Har du stadig squash i haven, og mangler idéer til at få dem brugt, så får du her en opskrift på en sprød, lækker salat. 

Kan du ikke få fat i nektariner, så brug blommer, pærer eller æbler istedet.


Squash salat.
2 – 3 per.
2 stk. Squash
1 stk. Peberfrugt, rød
2 stk. Nektariner
30 g. Pinjekerner

DRESSING:
3 spsk. Olie – jeg brugte raps
4 spsk. Citron, saft fra
1 - 2 spsk. Akacie honning
2 – 3 kviste Timian
Salt
Peber

Squashene skylles og enderne skæres af.  De skæres i papirtynde skiver med en tyndskræller, på langs af squashene. Stop når du når ind til det inderste bløde kød, det kan rives og gemmes til brød eller gryderet.
Har du ikke tyndskræller, kan du skære squashene i tynde skiver i stedet.

Peberfrugten deles, blomsten og frøstokkene fjernes. Peberen skylles og skæres tynde strimler.
Nektarinerne skylles, halveres og stenene fjernes. Frugtkødet skæres i tynde både.
Pinjekernerne ristes på en varm pande uden fedtstof til de er gyldne. Afkøles bagefter.

Til dressingen piskes olie, citron og honning sammen. Timianbladene pilles af kvistene og kommes i dressingen som smages til med salt og peber.

Squash, peberfrugt, nektarin samles, dressingen hældes over og der pyntes af med pinjekerne.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar