Vi får ofte tudet ørerne fulde af, at vi skal spise efter årstiden. Det er godt for miljøet, pengepungen, råvarerne smager bedre og et ekstra plus er, at oftest vil forekomme en større variation i vores råvarevalg.
Men måske har du svært ved at finde ud af hvornår de forskellige råvarer er i sæson. Så derfor vil jeg det næste år, hver måned, lave et nyt indlæg med den følgende måneds sæson-råvarer.
Men disse lister skal bruges vejledende og med sund fornuft, for Moder Natur følger jo ikke altid kalender månederne slavisk :-P Men min hensigt med disse lister er at vise dig at f.eks. jordbær ikke har sæson i januar :-)
Jeg har valgt at lave lister over frugt, grønt og fisk. De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.
Råvarerne der står med grå skrift er links, tryk dig videre til en side med alle mine samlede opskrifter med pågældende råvare ;-)
Grønkålsalat med bagt selleri, hertil paneret medister |
GRØNT:
Jordskokker
Ræddike
FRUGT:
FISK & SKALDYR: (højsæson)
INFO:
KILDE: www.raavareguiden.dk, www.aarstiderne.com, www.vom.dk, http://sanker.dk, www.groenttorvet.dk, www.2gangeomugen.dk, http://m.fisketegn.dk/ http://hafiska.dk
ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.
ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.
Hej L
SvarSletSom altid har du gang i store projekter :-D Et rigtigt godt og brugbart et af slagsen :-D
- Pia
Tusnd tak sødeste dig - dette projekt har været eå år under vejs og mangler "kun" lidt redigering :-D
Slet