fredag den 4. marts 2016

Figenstænger med knas

Jeg har sagt det gør og gør det gerne igen: Jeg elsker figner :-D Men hvordan det så er lykkes mig at glemme alt om den pose der lå nederst i frugtkurven, begriber jeg ikke. Men da Lykke fra LYKKES LÆKKERIER postede sine lækre SNACKBARS, kom jeg i tanke om dem og der kom disse skønne stænger ud af. 

Og de er altså vanedannende, for selv Manden som ikke er særlig vild med figner, elsker dem ;-)

De kan sagtens fryses uden at blive kedelige, jeg har afprøvet det. Hvis du ikke smider dem på frost, vil jeg tro de har en holdbarhed på 3 - 4 dage.

Figenstænger med knas.

450 g. Figner, tørrede
50 g. Pekannødder
35 g. Sesamfrø
25 g. Chiafrø
25 g. Kokos
100 g. Havregryn
125 g. Peanutbutter
½ dl. Appelsin saft

Nødderne hakkes og ristes gyldne sammen med Chia, sesam og kokos,  på en varm pande ude fedtstof. Herefter afkøles det.

Imens klippes stænglerne af fignerne og de blendes til de har en nogenlunde ensartede konsistens, det gør ikke noget at der er små klumper i.

Figner, havregryn, de afkølede frø og nødder blandes godt sammen med peanutbutter. Tilslut tilsættes appelsinsaften for at samle massen.

Massen fordeles og trykkes godt sammen i en form beklædt med film – jeg brugte min store rugbrødsform. Formen stilles i køleskab nogle timer til massen har sat sig.

Herefter skæres de i passende stykker og opbevares i en lufttæt beholder på køl.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  http://www.xn--lykkeslkkerier-6ib.dk/
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar