Dulce de leche.
1 dåse sødet kondenseret mælk
Etiketten fjernes på dåsen af den kondenseret
mælk. Den kommes i en gryde, dækkes med vand, låg lægges på og
vandet bringes i kog.
Herefter skal dåsen koge i 3 timer – husk at
tjekke løbende om dåsen stadig er dækket af vand, det skal den være.
Når tiden er gået, tages gryden af varmen og
dåsen skal blive i vandet til det er lunkent og du kan tage den op med
fingrene. Herefter skal dåsen stå til afkøling på køkkenbordet til den har
stuetemperatur, evt. natten over. Og så er den klar til brug.
Tip:
Hvis du er bange for at dåsen under kogningen
udskiller sundhedsskadelige stoffer, kan du i stedet hældes dåsens indhold over i et patentglas. Gummiringen lægges på og glasset lukkes, så det
er lufttæt. Herefter er tilberednings metoden den samme,
som beskrevet ovenfor.
Holdbarhed:
I dåsen er holdbarheden den samme
som inden kogning – se på etiketten inden du fjerner den.
Men hvis du opbevarer karamellen i et rent og
skoldet glas vil jeg tro at holdbarheden er ca. 14 dage til 1 måned.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: Kan bruges i kager, muffins,
småkager, lagkager, is, mousser, som smørepålæg eller……
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar