En frittata er egentlig bare en italiensk æggekage, men med fyld i, oftest er kartofler en af ingredienserne. Jeg har brugt dem rå, men har du nogle færdigtiltberedt, så bruger du bare dem. Og grønsager....brug hvad du har og kan lide.
Kartoffelfrittata med ost.
4 - 5 per.
1 kg. Kartofler
2 spsk. Olie – til stegning
250 g. Porre
250 g. Squash
150 g. Skinke eller hamburgerryg
8 stk. Æg (M/L)
1 ½ dl. Mælk
200 g. Revet ost
Salt
Peber
Purløg – til pynt
Kartoflerne skrælles og skæres i tern på ca.
1½ x 1½ cm. Porren skæres i tynde ringe. Squash og hamburgerryg skæres i små
tern på ca. 1 x 1 cm.
En stor pande (min er 28 cm. i diameter)
varmes op med olien i. Kartoflerne steges gyldne og næsten møre heri. De tages
op og porre og squash svitses. Når de er brunet af, fordeles kød og kartofler
oven på og der krydres godt med salt og peber.
Æg og mælk piskes sammen og hældes på panden,
der toppes med ost. Lad gerne panden stå ca. 5 minutter på det varme, men
slukkede blus.
Bages ved 200o i ca. 20 – 25
minutter, til æggemassen er stivnet og osten gylden.
Frittata en pyntes med fint klippet purløg.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Rugbrød og salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar