onsdag den 17. juni 2020

Middelhavs kartoffelsalat


Vi afviger lidt fra MADPLANEN idag, der er simpelthen for varmt til andet end at grille. Så Manden købte et par lækre bøffer, på vej hjem fra job og jeg har tryllet denne skønne kartoffelsalat sammen. 

Faktisk en ren bonus-salat: Kartoflerne - nye fra haven, en rest fra den anden dag. Persille fra haven, basilikum fra vindueskarmen og de øvrige ting, var slatter som stod i køleskabet - men sikke en lækker sag, der kom ud af det. 


Middelhavs kartoffelsalat.
Ca. 3 per.
300 g. Kartofler – kogte & afkølede
100 g. Grillede artiskok i olie
50 g. Soltørret tomat i olie
25 g. Kapers
100 g. Sorte oliven
25 g. Parmesan
10 g. Persille
10 g. Basilikumblade

Dressing:
1 – 2 spsk. Olie fra artiskokkerne
Citronsaft
Et drys sukker
Salt
Peber

Kartoflerne skæres i mundrette stykker og kommes i en skål.

Olien drænes fra artiskokkerne, husk at gemme den til dressingen. Er dine artiskok-stykker meget store, deles de i mindre.

De soltørrede tomater drænes også, husk at olien kan bruges til at stege i. De skæres i tynde strimler.

Olivenene halveres og kommes op til kartoflerne, sammen med kapers, artiskok og tomater.

Persillen hakkes og basilikumbladene rulles sammen og snittes. De kommes også i kartoffelskålen. Tilslut skæres parmesanosten i tynde flager og kommes i skålen. Det hele vendes forsigtig sammen

Alt efter hvor meget olie der hænger ved dine artiskokker og tomater, tilsættes 1 – 2 spsk. Olie i blandingen. Den smages til med citronsaft, et lille drys sukker, salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar