Uhhmm hvem elsker ikke pandekager 😀
Forrige weekend havde jeg et par æg, der trængte til at blive brugt. Så jeg satte gang i pandekage-dejen eller dejene, må jeg nok hellere sige. For det viste sig at der faktisk var 40 æg der skulle bruges - hold nu op, hvor var jeg træt af pandekager, da jeg var færdig 😂😂😂😂 Og udover maverne blev fulde af pandekager de følgende dage, er fryseren nu også fuld.
Jeg lavede dem uden sukker, for så kan de både bruges til desserter, men også i det salte køkken. Jeg er ikke en sukkergris og synes de smager fantastisk som de er, men Manden drysser gerne lidt sukker på.
Pandekager uden sukker.
200 g. Hvedemel
½ tsk. Salt
5 dl. Mælk
5 stk. Æg (M/L)
75 g. Smør
Smør til bagning
Smørret smeltes og afkøles.
Mel, salt og mælk piskes sammen til en glat masse. Æggene piskes i og tilslut tilsættes smørret.
En pande varmes op og der tilsættes en smule smør. Når den er smeltet, tilsættes lidt under 1 dl. dej. Den drejes rundt på panden, så den fordeles jævnt. Når kanten af pandekagen begynder at tage farve, skal den vendes og bages gylden på den anden side. Herefter afkøles de.
Pandekager uden sukker.
Ca.
13 – 14 stk.
200 g. Hvedemel
½ tsk. Salt
5 dl. Mælk
5 stk. Æg (M/L)
75 g. Smør
Smør til bagning
Smørret smeltes og afkøles.
Mel, salt og mælk piskes sammen til en glat masse. Æggene piskes i og tilslut tilsættes smørret.
En pande varmes op og der tilsættes en smule smør. Når den er smeltet, tilsættes lidt under 1 dl. dej. Den drejes rundt på panden, så den fordeles jævnt. Når kanten af pandekagen begynder at tage farve, skal den vendes og bages gylden på den anden side. Herefter afkøles de.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Min pande er stor – 28 cm. i diameter - så jeg får store pandekager og fik 13 ud af denne portion
Ingen kommentarer:
Send en kommentar