søndag den 16. juni 2013

Bløddej.

Teboller.
1 portion
1 l. Vand, lunkent
4 stk. Æg
1
50 g. Sukker 

20 g. Salt 
75 g. Gær 
250 g. Smør
Ca. 2100 g. Hvedemel 

Gæren røres ud i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes. Husk ikke at tilsætte alt melet på en gang, det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. 

Dejen æltes, til den er glat og ensartet. Stilles herefter til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.
Dejen slås sammen og hviler ca. 2-3 minutter. Og kan nu formes til det ønskede emne.

Bagetiden afhænger af hvilke emne der vælges, men ved 2000 C.



FRYSEEGNET: JA
TIPS: Kan f.eks. bruges til brunsvigerbund, rosinboller, teboller, kanelsnegle, kanelstang, pølsebrød og meget meget mere.
Skal man bage boller, kan man med fordel tilsætte dobbelt så meget gær, så bliver de ekstra lette og luftige.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar