søndag den 16. juni 2013

Jordbærkage med marcipan.

I går skulle vi ned og besøge Mandens' søster, hendes kæreste og deres lille skønne Liam, som vi skulle se for første gang. Nøøøøjjj en lille lækker sag :O))

Vi skulle spise sammen og aftalte af vi skulle medbringe desserten. Hvad ville være mere oplagt på denne tid af året, end at lave en jordbærkage.

Manden er uddannet bager i tidernes morgen, men det er faktisk ikke så tit han gå i køkkenet og hyggebager lidt, men i går var lysten hos ham, så han var kreativ og jeg gik til hånde :O))

Det er faktisk super nemt at lave sin egen jordbærkage, Og hurtigt osse - det der tog længst tid var, at køle den ned. Så det med tiden er ikke nogle undskyldning og bærrene er jo også nemme at komme til for tiden, så bare i gang ude i de små køkkener :O))


Jordbærkage med marcipan.
12 per.
200 g. Marcipan, Ren rå 
150 g. Smør
1 stk. Æg  
175 g. Sukker
150 g. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
1 port. KAGECREME
½ l. Piskefløde
75 - 100 g. Chokolade, mørk, smeltet
700 g. Jordbær, i halve

Marcipanen og smørret røres sammen, æg og sukker tilsættes, inden mel og bagepulver blandes og kommes i også. Det heles røres godt sammen og dejen bredes ud i en lille bradepande (ca. 23 x 33 cm.), som er smurt rigtig godt eller beklædt med bagepapir.
Bages ved 1800 C i ca. 30 - 35 minutter.
Når kagen er afkølet, pensles den smeltede chokolade på bunden i et tyndt lag.
Fløden piskes og vendes sammen med den færdige kagecremen. Dette fordeles over kagen og jordbærrene ovenpå.
FRYSEEGNET: JA Bunden uden creme og bær
TIPS: Jordbærrene kan sagtens udskiftes med andre bær


ENJOY!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar