søndag den 16. juni 2013

Brunsvigerboller.

Manden har rigtig været i det bage-lystne hjørne denne weekend :O)))
Så har jeg fået ordnet lidt i huset imens og så hygger vi sammen bagefter, med nogle af de lækkerier han har lavet.

I dag blev det til brunsviger- og rosinboller. 


Brunsvigerboller.
20 stk.
½ portion BLØDDEJ

REMONCE:
100 g. Smør
100 g. Farin

PYNT:
Perlesukker
Hasselnødder, hakket

Følg opskriften på bløddejen til den har hævet. Under hævningen laves remoncen; fedtstoffet blødgøres i en gryde og farinen tilsættes.
Efter endt hævning slås dejen ned og vejes af i 100 grams boller. De rulles fladt ud og det smøres et par spiseskefulde remonce på hver. Herefter skal de lukkes og her det er yderst vigtigt, at de lukkes godt, da remoncen ellers vil flyde ud.
Lukningen gøres ved at tage to sider, der er overfor hinanden og lade dem mødes på midten og overlapper hinanden. Det sammes gøres med de to andre sider. Kig efter at der ingen sprækker er.

Stilles tildækkes til efterhævning i ca. 30 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg og drysses med sukker/nøddeblandingen.












Bages ved 2000 C i ca. 30 minutter.

FRYSEEGNET: JA  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar