lørdag den 20. juli 2013

Verdens bedste pizzadej.

1 tyk eller 2 tynde
½ brev Tørgær (6 - 7 g)
½ tsk. Salt
½ tsk. Sukker
2½ dl. Vand, varmt
6 1/4 dl. Hvedemel
2 spsk. Olivenolie

Gær, salt, sukker og vand røres sammen i en lille skål. Den dækkes til med film og stilles et lunt sted i ca. 10 minutter, - overfladen skal være skummende. Herefter sigtes melet i og dejen æltes sammen i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
Dejen rulles nu ud, til den ønskede tykkelse og fyldet kommes på.

Bages ved 225o C. Tiden afhænger af dejen tykkelse og fyld.

FRYSEEGNET: JA, den rå dej lægges i en plastpose, som lukkes tæt. Kan opbevares i fryseren i op til 4 måneder.
Den optøes i køleskab natten over. Men skal have stuetemperatur inden anvendelse.
BEMÆRKNINGER: Dejen kan laves op til 1 dag i forvejen. Den lægges i en oliesmurt skål, dækkes med film og stilles i køleskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar