Uhhhmmmm rygeost. Jeg nævner det, da lige igen igen...Jeg elsker rygeost. Og indimellem skal der jo eksperimenteres og i dag var det med rygeost i brød :O)
De blev de lækreste sprøde boller, De var saftige og vildt cremede i konsistensen. Der var røg-smag, men personligt, synes jeg, at der var for lidt af den. Men det er jo en smagssag - jeg valgte så at smøre bollen med lidt extra rygeost og så var den hjemme :O))
Låvises
rygeostboller.
20 stk.
½ stk. Rygeost, sødmælks
1 pk. Gær
1 spsk. Honning
2 tsk. Salt
125 g. Smør
200
Ca. 7
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig, men den skal være klisteret, når den stilles til hævning. Skal efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen røres sammen og da den er klistret, sættes den på bagepladen, med en ske, der er dyppet i vand. Bollerne stilles til efterhævning i ca. 30 minutter. Hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med græskarkerner.
Bages ved 200o C
i ca. 25 minutter.
Ønskes er mere "røget" smag, kan man tilsætte lidt "flydende røg" - dette har jeg ikke selv afprøvet. Men giv mig gerne feedback, hvis du prøver det.
Ønskes er mere "røget" smag, kan man tilsætte lidt "flydende røg" - dette har jeg ikke selv afprøvet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar