Ægte Filone brød, lige så lækre, som dem fra bageren og helt uden fedt.
Filone brød.
4 stk.
15 g. Gær 6 dl. Vand
Ca. 800 g. Tipo 00 mel
200 g. Durummel ( til dejen)
20 g. Salt, Maldon
50 g. Durummel (til bordet)
Olie
Gæren røres ud i vandet. Og salt
og mel blandes i. Dejen æltes til den er glat og smidig - den skal kun lige
samles, da den ellers bliver klistret.
Dejen kommes i en skål, der
er smurt med olie. Den vendes rundt, så den dækkes af olien. Herefter stilles
den til hævning i køleskabet, i seks-otte timer. Dagen efter tages dejen ud på et melstrøet bord og deles i fire aflange stykker. De trilles, så de samtidig bliver vredet, og spidse i enderne.
De lægges på en papirbeklædt plade, drysses evt. med ekstra mel og ridses. Og skal nu efterhæve til dobbelt størrelse.
Bages ved 200o C
i ca. 25 - 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar