onsdag den 14. august 2013

Rugbrød fyldt med kærlighed og kerner.

Jeg bager næsten alt vores hvedebrød selv, derfor har jeg længe leget med tanken om også at bage rugbrød. Så efter at have afprøvet lidt forskelligt er jeg kommet frem til dette resultat, som jeg meget gerne bager igen, måske dog tilsat lidt ekstra kerner næste gang. Denne udgave er uden surdej, men smager virkelig godt alligevel :O)


Rugbrød med masser af kerner.
2 stk.
50 g. Gær
3 dl. Vand (i blødsætning)

3 dl. Vand (til dejen)
1 liter Yoghurt naturel, sødmælk
200 g. Solsikkekerner
100 g. Hørfrø
200 g. Rugkerner, skårede
200 g. Hvedekerner, knækkede
200 g. Fuldkornshvedemel
750 g. Rugmel
150 g. Hvedemel
25 g. Salt
Kulør

Rug- og hvedekerner sættes i blød i 3 dl. vand, i minimum 2 timer, men gerne natten over.
Gæren opløses i resten af vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes kernerne, salt og yoghurt og røres grundigt sammen. Herefter tilsættes melet og dejen æltes grundigt sammen. Der kan evt. tilsættes lidt kulør , for at få den mørke rugbrødsfarve. Dejen stilles til efterhævning i ca. 1 time.
Dejen slås ned og fordeles i 2 smurte brødforme, overfladerne glattes med lidt vand og drysses med lidt solsikkekerner. Stilles til efterhævning i ca. 30 minutter.

Bages ved 200o C i ca. 75 minutter. Eller en kernetemperatur på 95o C

Ingen kommentarer:

Send en kommentar