2 stk.
3 dl. Vand (i blødsætning)
Kulør
Rug- og hvedekerner sættes i
blød i 3 dl .
vand, i minimum 2 timer, men gerne natten over.
Gæren opløses i resten af
vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen
skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o,
så dør gærcellerne.Når gæren er opløst tilsættes kernerne, salt og yoghurt og røres grundigt sammen. Herefter tilsættes melet og dejen æltes grundigt sammen. Der kan evt. tilsættes lidt kulør , for at få den mørke rugbrødsfarve. Dejen stilles til efterhævning i ca. 1 time.
Dejen slås ned og fordeles i 2 smurte brødforme, overfladerne glattes med lidt vand og drysses med lidt solsikkekerner. Stilles til efterhævning i ca. 30 minutter.
Bages ved 200o C
i ca. 75 minutter. Eller en kernetemperatur på 95o C
Ingen kommentarer:
Send en kommentar