Det er lidt tidskrævende at lave sin egen ketchup, men ikke særlig arbejdskrævende, - det passer sig selv. Gider man nu ikke at bage tomaterne først, kan det godt undlades. Jeg kan bare godt lide den sødme, det frembringer :O)
Jeg kommer desuden også Atamon i selve ketchuppen, det kan også godt undlades, men så nedsættes holdbarheden til ca. 14 dag.
Gad vide om jeg nu, gider spise studentermad (pasta med ketchup) i egen pimpet udgave???
Jeg fik ca. 3 af disse glas af opskriften. |
Ca. 3 liter
4 stk. Løg, groft hakket
4 fed Hvidløg
2 stk. Æbler, sure, i grove tern, uden skræl
½ dl. Lager eddike
3 spsk. Farin
½ stk. Citron, saft fra
Nellike, stødt
Chili
Salt
Peber
Atamon
Olie hældes over tomaterne, de kommes på en bageplade og bages ved 100o C i minimum 3 timer.
Løg og hvidløg sauteres i
olien fra tomaterne. Æblerne tilsættes og svitses med et øjeblik. Tomaterne
skæres i grove tern og kommes i gryden. Det hele skal nu småkoge, en times tid.
Æblerne skal blive møre.
Saucen tages af varmen og efter ca. 10
- 15 minutter blendes den. Sukker og eddike tilsættes og ketchuppen
smages til med, citronsaft og krydderier.
Atamon kommes i efter
kogning - virkningen forsvinder ved kogning. Se mængden på flasken.
Herefter
kommes ketchuppen på atamonskyllede glad og sættes på køl
Ingen kommentarer:
Send en kommentar