I den med hvedemel er det yderst vigtigt at få den kogt ordentligt igennem for at fjerne melsmagen.
Jeg synes faktisk at den her smager bedst. Og det er så nemt at lave, du skal bare sørge for at piske hele tiden under opvarmningen, så den ikke brænder på og heller ikke skiller.
Kagecreme med maizena.
1 port.
2 stk. Æg (M/L)
30 g.
Sukker
10 g. Maizena
2 ½ dl. Mælk
½ st. vanille
Vanillestangen
flækkes og kornene skrabes ud og gnides ud i en smule af sukkeret for at skille
dem ad.
Æg, sukker, vanillesukker og den tomme vanillestang kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og maizena tilsættes og
piskes ud i æggeblandingen.
Blandingen
bringes langsomt i kog under konstant piskning. Når den når kogepunktet skal den
koges igennem til den bliver tyk – stadig under piskning – det tager 2 – 3 minutter.
Herefter
hældes cremen over i en beholder med stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere.
Herudover skal cremen dækkes med husholdningsfilm. Den skal lægges helt ned på den varme overflade, dette gør at der ikke dannes kondens eller at den "trækker skind".
Herefter stilles cremen på køl til den er helt kold - husk at fjerne den tomme vanillestang inden brug.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: NEJ det bliver grynet og vandet efter optøning
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET:
September 2016
Ingen kommentarer:
Send en kommentar