Da vi forleden bagte HINDBÆRSNITTER, synes Manden, at vi også skulle prøve at lave flødekager, for bunden til begge er linsedej.
Medaljer serveret på mit smukke Empire fad. |
8 stk.
1 port. LINSEDEJ1 Port. KAGECREME
Hindbærmarmelade
1 spsk. Kakao
75 -
Frugt til pynt
Linsedejen tilberedes
efter opskriften, rulles ud til en tykkelse på ca. 3 mm . og stikkes ud, f.eks.
med et glas. Der skal være 16 bunde i alt.
Bages ved 200o
i ca. 12 - 15 minutter. De skal KUN lige begynde at blive gyldne. Herefter
afkøles de.
Halvdelen af bundene
pensles med smeltet chokolade og når den er tør, kommes 1 - 1½ teske
hindbærmarmelade ovenpå.
Fløden piskes til skum og
kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl i bunden. Gerne en størrelse 7 eller
8. Der sprøjtes flødeskum rundt om marmeladen på bunden i en cirkel. To eller
tre lag ovenpå hinanden.Kagecremen piskes luftig og blandes med flødeskum, i forholdet ca. 1:1 og det kommes i en sprøjtepose. Flødecremen sprøjtes i hullet, oven på marmeladen, helt op til kanten, så hullet fyldes ud.
Den anden halvdel af
bundene glaseres med chokoladeglasur og når den er tør afpyntes den med en
lille flødeskumsroset og lidt frugt og revet chokolade. Toppen læggen oven på
bundene. Opbevares på køl indtil servering.
TIPS & TRICKS:
KAKAO GLASUR
Når man skal lave
kakaoglasur, skal man starte med at røre kakaoen ud i vandet INDEN at
flormelissen tilsættes. Dette gør at man får en fin mørk farve. Gør man det
omvendt, altså flormelis, vand og så tilsætter kakaoen vil glasuren have svært
ved at blive mørk uden at tilsætte store mængder kakao.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar