Det er egentlig ikke særlig tit jeg har begivet mig ud i en omgang koldhævet dej, men de er helt sikkert ventetiden værd, for brødet får altså mere smag.
Manden synes bare, at det var hyggeligt at han lige kunne hoppe i bad, her til morgen og så var der lækre nybagte, stadig lune, boller bagefter.
I bollerne på billedet er der brugt 5-kornsblanding og grahamsmel. |
12 stk.
1 tsk. Sukker
2 tsk. Salt
1 spsk. Olie
Evt.
Æg til pensling
Gæren opløses i vandet. Når
dette er opløst tilsættes kernerne, det grove mel og evt. frugt/grønsagerne. Dette
røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt tilsættes, sammen med hvedemelet.
Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, dejen skal være klistret, med en
konsistens som en tyk grød.
Den røres grundigt sammen,
så den bliver lækker og smidig - dækkes til og stilles på køl i 8 - 12 timer -
gerne natten over.
Efter hævning skal der
ikke røres i dejen, den sættes blot på en papirbeklædt bageplade med en ske
dyppet i vand. Bollerne hæver i den tid det taget for ovnen at blive varm. Penslet
med sammenpisket æg og evt. drysses med ønsket pynt.
Bages ved 200o
C i ca. 25 - 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar