tirsdag den 24. september 2013

Mirabelle marmelade.

For lidt tid siden fandt jeg et par poser mirabeller i fryseren fra sidste år og det var vist på høje tid at de skulle bruges. Jeg havde planlagt en marmelade til senere brug i en roulade, men marmeladen blev så lækker, at jeg gerne spiser den på brød og boller :O)))


Mirabelle marmelade.
Ca. 2 store glas
900 g. Mirabeller, uden skind og sten
3 dl. vand
2½ dl. Sukker
Kartoffelmel
Atamon
Mirabelle-indmaden kommes i en gryde, sammen med vand. Man kan sagtens tilsætte mere vand end opskriften lyder, hvis man ønsker en marmelade med " gele" mellem frugten.
Marmeladen koges op, smages til med sukker. Og jævnes med kartoffelmel eller Maizena rørt op i lidt vand. Marmeladen bringes på kogepunktet, tages af varmen og jævningen tilsættes hurtigt under omrøring. Herefter må marmeladen ikke opvarmes - ellers bliver den lang og tyggegummiagtig. Og kan heller ikke genopvarmes. Huske at skumme marmeladen hvis det er nødvendigt.

I stedet for kartoffelmel kan marmeladen også jævnes med TØRSLEFF MELATIN RØD, følg anvisningen på posen.

Kommes på Atamonskyllede glas og stilles på køl.TIPS & TRICKS:

En nem måde at fjerne skind og sten fra mirabeller:
En rigtig nem måde at fjerne skind og sten fra mirabellerne, er at de først skal fryses og når marmeladen skal laves, tøes de op og så kan stenen nemt smuttes ud, mellem to fingre. Skindet slipper derved også nemt indmaden.

TIPS & TRICKS:
Har marmeladen den rette konsistens??

For at se om din marmelade er "brødfast", altså om den er tyk nok til at blive på brødet, kan man nemt gøre ved at når du starter med at lave din marmelade, stiller du en lille tallerken i køleskabet og når du mener at din marmelade har den passende konsistens, hældes en smule på den afkølede tallerken, som stilles på køl igen, så den hurtig kan blive kold. Når den er det kan man trække en ske gennem marmeladen og hvis sporet ikke flyder sammen har den en passende konsistens, er den blevet for fast, tilsættes lidt ekstra vand.

2 kommentarer:

 1. Mmmm... Den må jeg til med at prøve næste sommer! Vi måtte smide en masse Mirabeller ud i år, men næste år... Jeg glæder mig allerede. :)
  Nanna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nanna
   Det var da træls at du måtte smide en masse mirabeller ud, øv.
   Men ja glæd dig, det smager fantastisk. Jeg er begyndt at spise marmeladen oven på en portion tykmælk, det kan anbefales at prøve dette også :O)

   Tak for at du kigger med

   Knus Låvise

   Slet