torsdag den 5. september 2013

Pas på, de kan være vanedannende.

Jeg kom til at fortælle Manden, at jeg havde set at Lene fra SPISESTUEN, en sød blogger kollega, som startede sin flotte blog samtidig med mig, havde lavet  hjemmelavet bounty.
Han elsker Bounty og synes det var en god ide at prøve at lave dem selv og det skulle helst ha' været gjort i går :O))
  


Bounty kugler.
                                                                                                                                                Ca. 45 stk.
1 ds. Kondenseret mælk
250 g. Kokosmel
200-300 g. Chokolade (Jeg brugte halv mælke- og halv mørk chokolade)


Den kondenseret mælk og kokosmel røres sammen og sættes på køl mindst 1 time.
Herefter formes massen til kugler og de overtrækkes med tempereret smeltet chokolade.TIPS & TRICKS:
TEMPERERET CHOKOLADE:

Ægte chokolade indeholder ikke andet fedtstof end kakaobønnens eget naturlige kakaosmør og er altså ikke tilsat vegetabilsk eller andet fremmed fedtstof.
Der gælder særlige krystallisationsforhold for kakaosmørret. Derfor kan ægte chokolade ikke bare smeltes og bruges til overtræk eller pynt, men skal gennemgå en såkaldt tempereringsproces, for at man kan opnå et godt resultat.
Følger man ikke tempereringsprocessen, vil det resultere i eksempelvis en overtrækschokolade, der ikke vil stivne og i værste fald vil blive grå.

UÆGTE chokolade, det vil sige chokolade, som ikke bare indeholder kakaosmørret, men er tilsat vegetabilsk eller andet fremmed fedtstof( eksempelvis "chokolade knapper") kan bare opvarmes stille og roligt i en skål sat i vandbad, og så anvendes med det samme.Temperering af ÆGTE chokolade:
Chokoladen hakkes fint. Halvdelen opvarmes i vandbad til 48o C. Den anden halvdel kommes op i en rimelig stor skål.
2/3 af den smeltede del, kommes op i skålen med den finthakkede, usmeltede del. De 2 "smelter" sammen. Tilføj kun mere af den smeltede del, hvis de 2 ikke naturligt smelter sammen.
Opvarm aldrig denne nu tempererede chokolade. Stivner den derimod for hurtigt, tilføjes da en anelse mere af den smeltede del.
Alt dette hurlumhej, for at sikre et blankt udseende og et sprødt/ stift knæk…Hvis temperaturen overstiger 34o C er man nødt til at påbegynde en ny temperering.
Overskydende chokolade kan sagtens genbruges næste gang, man har mod på at begive sig ud i chokoladetempereringens mysterium eller bruges som smag i chokoladecremer og lignende.

Kilde: Mette Blomsterberg, www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/
  

2 kommentarer: