lørdag den 16. november 2013

Knoldsellerisuppe.

Det er åbenbart suppetid hjemme hos os i øjeblikket. De sidste par dage, har vi spist denne lækre grønsagssuppe, men jeg ligger også stadig underdrejet med influenza.
Jeg håber, snart at det forsvinde, for jeg begynder, så småt at komme i julehumør. Jeg har jo haft massere af tid, til at planlægge en masser lækkerier til Jer i december måned. Så I kan godt begynde at glæde Jer :O))


Knoldsellerisuppe.
4 - 6 per.
1 kg. Knoldselleri, i grove tern, til suppe
½ kg. Knoldselleri, i små tern, til topping/fyld
3 stk. Løg, i grove tern
1 stk. Æble, i grove tern
1 l. Vand
2 ½ dl. Piskefløde
Chili
Salt
Peber
Citron, saft fra
200 g Bacon, i skiver
100 g græskarkerner

Knoldselleri, æble og løg svitses i lidt olie i en stor gryde, uden at tage farve. Herefter tilsættes vandet og det skal nu småsimre under låg i ca. 40 - 50 minutter. Når grønsagerne er kogt helt møre, blendes de. Suppen koges op, fløden tilsættes, sammen med evt. ekstra vand, hvis konsistensen er for tyk. Herefter smages den til med salt, peber, chili og citronsaft.

TOPPING:
Sellerien dækkes med vand og dampes, så at der stadig er bid i dem. Vandet kan bruges til at justere konsistens på suppen.
Græskarkernerne ristes på en varm pande uden fedtstof, og kommes på fedtsugende papir til afkøling. På samme pande steget baconen, til den er gylden og sprød. Den kommes også på fedtsugende papir. Og når den er afkølet, skæres den i mindre stykker.

Suppen serveres rygende varm, med selleritern i og bacon og græskarkerner på toppen.

INSPIRATION: En eller anden gruppe på FB., mixed med egne idéer.
For en vegetarisk udgave undlades baconen i toppingen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar