fredag den 13. december 2013

13. december - låge nummer 13 - havregrynskugler med julesmag

Glædelig 13. december.....



Dagens opskrift er nok en af dem, de fleste husker fra deres barndom. Mange børn synes ihvertfald, at de er hyggelige at være med til at lave.

Denne opskrift, faldt jeg over i decemberudgaven af  madbladet SPIS BEDRE. Et rigtig godt blad, men mange varierende opskrifter, som jeg får i postkassen hver måned :-D

Jeg synes, at kuglerne får en dejlig og meget mere julet smag, når der er tilsat brunkager. De kunne nu godt blive en ting, der skal laves hvert år i Casa Fangel.
Havregrynskugler med julesmag.
50 stk.
250 g. Marcipan
200 g. Smør, blødt
4 dl. Havregryn
150 g. BRUNKAGER
2 spsk. Kakao
1 spsk. Vanillesukker

PYNT:
Hasselnødder, fint hakkede

Marcipanen rives groft og smørret skæres i små tern. Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor med kniv og hakkes hurtigt sammen. Har man ikke en foodprocessor kan man bare knuse brunkagerne, så fint som muligt og røre det sammen i hånden.

Herefter rulles massen til små kugler, trilles i nøddedrysset og kommes i en tætsluttende dåse og opbevares i køleskabet.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Mad bladet: Spis Bedre. Nr. 12, december 2013, side:47
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS:
ANDET: I original-opskriften blev kuglerne dyppes i smeltet chokolade, inde at de blev rullet i nødder og mandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar