Glædelig 14. december....

Duften af dagens opskrift, er en du oplever, når du går gennem gågaden i december. Det er en af de ting, som jeg forbinder med julen, og jeg blev jublende glad, da jeg opdagede, hvor nemme de er at lave selv :-)
Brændte mandler.
Mandlerne kommes i
en tykbundet gryde, flormelissen drysses over og vandet hældes ved. Denne
blanding varmes op ved svag varme, hvori der røres med små mellemrum.
Når vandet er
fordampet, begynder sukkeret at krystallisere og sætte sig omkring mandlerne.
Skru lidt ned for blusset og rør konstant, mandlerne må endeligt ikke blive
sorte og brændte, men skal være mørkt gyldne og blanke.
Når sukkeret er
smeltet, og mandlerne flot blanke, bredes de ud på et stykke bagepapir og
skilles hurtigt ad ved hjælp af to gafler.
Opbevar de brændte
mandler i et tætsluttende glas eller dåse på et køligt, tørt sted.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Et gammelt ugeblad - kan ikke huske hvilke
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar