Dagens opskrift er et forslag til en anderledes dessert til juleaften.
Da jeg arbejdede i køkkenet på Odense Universitetshospital, lavede vi denne dessert, men bare med hindbær og det smagte faktisk rigtig godt.
Jeg har lavet den i to versioner, så kan du selv vælge hvilke du synes bedst om. Originalt laves den med kogte ris.
4 per.
3 stk. Appelsiner
(øko)
1 bl. Husblas
15 stk.
Mandler, smuttede
½ st. Vanille
Husblassen
ligges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Fløden piskes til skum.
Vanillestangen
flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i en lille smule sukker for at
skille dem af. Vandet koges op med sukker og vanillesukker. Appelsinerne skæres
i tynde skiver og småsimre i lagen i 3 - 4 minutter. Herefter fiskes de op og
ligges til afkøling på en tallerken, lagen sies og den udblødte husblas opløses
heri.
Når lagen er
afkølet, røres den i grøden, sammen med de hakkede mandler og piskefløden.
Risblandingen
anrettes lagvis i portionsglas med appelskiverne imellem. Pyntes med appelsin
og mandler.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: www.familiejournal.dk
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: Der
kan evt. tilsættes ¼-½ tsk. kardemomme i blandingen.
Risengrøden
kan udskiftes med kogte ris af 1
dl løse ris og 1½ dl vand.
Appesinris.
4 per.
1 ½ dl. Vand, til kogning
1 - 2 spsk.
Sukker
½ st. Vanille
2 stk.
Appelsiner
15 stk. Mandler,
smuttede
Risene koges
i vandet efter anvisningen på pakken. Herefter afkøles de.
Fløden piskes
til skum og mandlerne hakkes. Appelsinerne skrælles, alle de hvide hinder
fjernes og de skæres i små tern.
Risene
blandes med sukker, vanillekorn, mandler og appelsin. Fløden vendes i til slut.
Jeg kom
blandingen i en sprøjtepose og portionsanrettede det. Pyntede med appelsinskal
og mandler.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
Alletiders kogebog
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar