Idag fortsætter vi julebageriet.
Dette er endnu en af mine yndlings småkager og jeg bager dem gerne hvert år. De er nemme at lave, og kan sagtens lave i godt tid. Og så enten opbevares i enten køleskabet eller i fryseren.
Brunkager,
skåret.
Ca. 175 stk.
2 tsk.
Potaske
1 spsk. Vand,
koldt
4 tsk. Kanel,
stødt
2 ½ tsk.
Nellike, stødt
2 ½ tsk.
Ingefær, stødt
1 ½ tsk.
Allehånde, stødt
Smør, sirup
og farin kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Herefter tages gryden af
varmen og blandingen svaler lidt af. Potasken røres ud i det kolde vand.
Krydderierne
blandes i melet og det røres i smørblandingen, sammen med potaske-vandet.
Mandlerne hakkes fint og tilsættes.
Dejen æltes
sammen og kan enten trilles til pølser, med en diameter på ca. 5 cm . Eller kommes i en
papirbeklædt form, så det bliver fine firkantede småkager. Herefter sættes
dejen på køl - meget gerne natten over, så er den nemmere at skære ud.
På bagedagen
skæres dejen i ensartede skiver på 2 - 3 mm . i tykkelsen. De lægges på en papirbeklædt
plade, gerne lidt tæt - de flyder ikke så meget ud.
Bages ved 200o
i 5 - 6 minutter. Pas på de ikke bliver alt før mørke i kanten, da de så smager
brændt.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Bogen:
”Frøken Jensens gode julemad”
FRYSEEGNET:
JA, dejen er i rå tilstand
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar