fredag den 6. december 2013

6. december - låge nummer 6 - brunkager

Glædelig 6. december.....



Idag fortsætter vi julebageriet.

Dette er endnu en af mine yndlings småkager og jeg bager dem gerne hvert år. De er nemme at lave, og kan sagtens lave i godt tid. Og så enten opbevares i enten køleskabet eller i fryseren.


Brunkager, skåret.
Ca. 175 stk.
250 g. Smør
125 g. Sirup, lys
250 g. Farin
2 tsk. Potaske
1 spsk. Vand, koldt
4 tsk. Kanel, stødt
2 ½ tsk. Nellike, stødt
2 ½ tsk. Ingefær, stødt
1 ½ tsk. Allehånde, stødt
100 g. Mandler
500 g. Hvedemel

Smør, sirup og farin kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Herefter tages gryden af varmen og blandingen svaler lidt af. Potasken røres ud i det kolde vand.

Krydderierne blandes i melet og det røres i smørblandingen, sammen med potaske-vandet. Mandlerne hakkes fint og tilsættes.

Dejen æltes sammen og kan enten trilles til pølser, med en diameter på ca. 5 cm. Eller kommes i en papirbeklædt form, så det bliver fine firkantede småkager. Herefter sættes dejen på køl - meget gerne natten over, så er den nemmere at skære ud.

På bagedagen skæres dejen i ensartede skiver på 2 - 3 mm. i tykkelsen. De lægges på en papirbeklædt plade, gerne lidt tæt - de flyder ikke så meget ud.

Bages ved 200o i 5 - 6 minutter. Pas på de ikke bliver alt før mørke i kanten, da de så smager brændt.

Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende dåse.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Frøken Jensens gode julemad”
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar