lørdag den 14. december 2013

14. december - låge nummer 14 - brændte mandler

Glædelig 14. december....


Duften af dagens opskrift, er en du oplever, når du går gennem gågaden i december. Det er en af de ting, som jeg forbinder med julen, og jeg blev jublende glad, da jeg opdagede, hvor nemme de er at lave selv :-)

Brændte mandler.

200 g. Mandler
200 g. Flormelis
1 dl. Vand

Mandlerne kommes i en tykbundet gryde, flormelissen drysses over og vandet hældes ved. Denne blanding varmes op ved svag varme, hvori der røres med små mellemrum.

Når vandet er fordampet, begynder sukkeret at krystallisere og sætte sig omkring mandlerne. Skru lidt ned for blusset og rør konstant, mandlerne må endeligt ikke blive sorte og brændte, men skal være mørkt gyldne og blanke.

Når sukkeret er smeltet, og mandlerne flot blanke, bredes de ud på et stykke bagepapir og skilles hurtigt ad ved hjælp af to gafler.

Opbevar de brændte mandler i et tætsluttende glas eller dåse på et køligt, tørt sted.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Et gammelt ugeblad - kan ikke huske hvilke
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar